piątek, 21 listopada 2014

Delikatny Deserek

coś dla ciała


Sposób Wykonania:

Obie galaretki rozpuścić w 0,5 litra gorącej wody, ostudzić aż zaczną tężeć. Białka odzielić od żółtek i ubić z 1 łyżką cukru pudru. Żóltka także utrzeć z 1 łyżką cukru pudru. Tężejącą galaretkę połączyć z koglem - moglem a potem delikatnie z pianą z białek. Ubić smietankę i delikatnie wymieszać z pozostałym deserem.

Do pucharków dodać część deseru. Przykryć połową owoców. (częsć odłożyć do dekoracji) a potem resztę masy. Na wierzch ponownie owoce. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. 

Przed podaniem udekorować bitą śmietaną i odłożonymi owocami. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zobacz także:

Cel Duszy

Cel Duszy